Tovornjak je prebil zaščitno ograjo

Datum 31.7.2013 20:18:09 | Kategorija: Slovenija

Po prometni nesreči je bila gorenjska avtocesta pri Vodicah tri ure zaprta. Tovornjak je prebil zaščitno ograjo, na nasprotnem pasu trčil v avtomobil, nato pa zgrmel v jarek. Poškodovani sta bili dve osebi.

Policiste so nekaj minut po 9. uri obvestili o prometni nesreči na avtocesti Ljubljana – Kranj pri Vodicah.

Po do sedaj zbranih podatkih je voznik tovornjaka znamke mercedes vozil po avtocesti v smeri proti Kranju. Pri Vodicah naj ne bi vozil po sredini voznega pasu, saj je zapeljal levo, kjer je trčil v kovinsko odbojno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, in zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Tam je trčil v avtomobil nissan, katerega voznik je pravilno peljal po smernem vozišču proti Ljubljani. Po trčenju je tovornjak zdrsel naprej, kjer je prebil še varovalno ograjo ob desnem smernem vozišču in se prevrnil. V nesreči so odpadli delci vozil in ograje poškodovali še dva passata in tovornjak iveco.

V nesreči sta bila voznik tovornjaka in nissana lažje poškodovana. Med 9. in 12. uro je bilo na kraju prometne nesreče zaprto smerno vozišče za smer proti Ljubljani. Obvoz je potekal po vzporednih lokalnih cestah, nastajali so zastoji.

VIR/GALERIJA/VIDEO: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-gorenjski-avtocesti-zaprta-vozni-in-prehitevalni-pas.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7182