Nova železniška nesreča: v Švici trčila vlaka - 44 ranjenih

Datum 29.7.2013 21:19:30 | Kategorija: Evropa

V Švici v kantonu Vaud se je zgodila železniška nesreča. Na postaji sta čelno trčila dva vlaka, pri čemer so štirje ljudje hudo ranjeni, še 40 potnikov pa je dobilo lažje poškodbe.
Nesreča se je zgodila v kraju Granges-Marnard okoli 19. ure, ko je en vlak prihajal na železniško postajo, sočasno pa je z nje odpeljal drugi vlak, ki pa je bil na istem tiru. Vlaka sta čelno trčila, a zaradi majhnih hitrosti se ni zgodila velika tragedija. Vseeno so bili v nesreči štirje ljudje huje ranjeni, medtem ko je bilo 40 ljudi lažje poškodovanih.

Na koncu brez smrtnih žrtev
Na začetku so priče nesreče in reševalci domnevali, da bo nesreča zahtevala tudi smrtne žrtve, a po hitri reševalni akciji bolničarjev, gasilcev in policije so oblasti ugotovile, da ni bilo smrtnih žrtev.

Oba vlaka sta sicer potovala na liniji Lucens-Granges-Marnard v zahodnošvicarskem kantonu Vaud in pripadata največji švicarski železniški družbi SBB. Na območju je zaradi nesreče moten železniški promet, ki so ga že nadomestili z železniškimi avtobusi.

Evropa je te dni še vedno pod vtisom hude železniške nesreče v Španiji, ko je v četrtek ob iztirjenju hitrega vlaka v bližini Santiaga de Compostela umrlo 79 ljudi.
T. G. Vir: rtvslo
http://www.rtvslo.si/svet/nova-zelezniska-nesreca-v-svici-trcila-vlaka-44-ranjenih/314204VEČ: http://rt.com/news/trains-collide-switzerland-injuries-754/Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7180