Avtobus pokopal 38 ljudi

Datum 29.7.2013 8:14:50 | Kategorija: Evropa

V italijanskem mestu Avellino se je zgodila huda prometna nesreča turističnega avtobusa. Ko so reševalci prispeli na kraj nesreče, jih je pričakal grozljiv prizor, saj so našli popolnoma uničen avtobus, v njem in ob njem pa številna trupla. Umrlo je najmanj 38 ljudi.
Blizu italijanskega mesta Avellino je turistični avtobus na avtocesti A16 vozil potnike, ki so se z izleta v nekaj romarskih središč vračali v Neapelj. Na Avtobusu je bilo okoli 50 ljudi, med njimi tudi več otrok. Med vožnjo pa je voznik avtobusa prepozno opazil zastoj na cesti in tako kljub zaviranju trčil v kolono vozil. Nato je avtobus prebil varnostno ograjo in padel z viadukta. Padel je približno 30 metrov globoko.

Reševalci so ob prihodu zagledali prepolovljen avtobus, v njem in ob njem pa več trupel. Med razbitinami so iskali preživele in se večkrat ustavili, da bi slišali, ali kdo kliče na pomoč oziroma joka. Po zadnjih podatkih je v prometni nesreči umrlo najmanj 38 ljudi, najmanj devet pa jih je ranjenih. Med smrtnimi žrtvami naj bi bil tudi voznik. Na prizorišče nesreče so pripeljali več lesenih krst.
Vir: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-turisticni-avtobus-trcil-v-kolono-vozil-prebil-ograjo-padel-z-viadukta-in-se-prepolovil.html

Več: http://rt.com/news/italy-pilgrimage-bus-crash-713/Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7178