Prehiter voznik v Laznici v drugo vozilo, otrok v smrtni nevarnosti

Datum 27.7.2013 8:42:00 | Kategorija: Slovenija

Voznik, ki naj bi vozil z neprilagojeno hitrostjo, je na cesti med Limbušem in Laznico trčil v drugo vozilo, v katerem je bila 34-letna mamica s tremi otroki. En otrok se bori za življenje.

Nekaj pred deveto uro zjutraj se je na cesti med Limbušem in Laznico pri gradbišču v Laznici zgodila prometna nesreča, so sporočili iz PU Maribor.

Po do zdaj znanih podatkih je 40-letni moški vozil kombinirano vozilo znamke Citroen Jumper iz smeri Maribora proti Bistrici ob Dravi, kjer ga je zaradi neprilagojene hitrosti najprej zaneslo iz vozišča, nato pa v nasproti pravilno vozeč osebni avtomobil znamke Renault Megane Scenic, ki ga je vozila 34-letna ženska, so zapisali.

Njeno vozilo se je po trčenju prevrnilo na streho. Voznica je ostala ukleščena v vozilu, od koder so jo s tehničnim posegom rešili mariborski poklicni gasilci. Tri otroke, ki so bili v primernih otroških sedežih pravilno pripeti, so iz vozila rešili naključni mimoidoči ter bližnji sosed.

Ob tem sta se oba voznika hudo telesno poškodovala, v vozilu ženske pa so telesne poškodbe utrpeli tudi njeni otroci. Dva lažje, tretji pa hude in je zaradi njih v smrtni nevarnosti. Poškodovane so odpeljali v UKC Maribor.

Ker vse okoliščine prometne nesreče še niso razjasnjene, policisti prosijo morebitne očividce, da se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor, Ptujska cesta 117 ali pokličejo na telefonsko številko  02/450-20-30 oziroma številko 113.

VIR: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/prehiter-voznik-v-laznici-v-drugo-vozilo-otrok-v-zivljenjski-nevarnosti.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7176