Na Linhartovi v Ljubljani posredovali policijski specialci

Datum 22.7.2013 15:39:28 | Kategorija: Slovenija

Okoli 9.30 je v Ljubljani moški stanovanje polil z bencinom in grozil, da bo zanetil ogenj. Policisti, ki so prišli na kraj, so zaradi varnosti evakuirali številne prebivalce. Po skoraj treh urah se je drama končala, saj so policisti moškega že prijeli.
Ljubljanske policiste so okoli 9.30 obvestili o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju na Linhartovi cesti v Ljubljani. Po do zdaj zbranih podatkih naj bi moški po stanovanju polil vnetljivo tekočino ter grozil z ognjem. Prav tako je v stanovanju izpustil plin. Policisti, ki so kraj zavarovali, so zaradi varnosti evakuirali stanovalce treh stanovanjskih blokov, na kraj pa je prišel tudi policijski pogajalec. Ker je moški še naprej grozil in je obstajala nevarnost eksplozije, so posredovali policijski specialci, ki so moškega prijeli. Iz stanovanja so ga prinesli privezanega na stol, potem pa so ga prevzeli zdravstveni delavci.

V stanovanje so nato odšli gasilci, ki so pregledali prostore in jih prezračili. Po do zdaj zbranih obvestilih se je najemnik, 68-letni moški, sprl s predstavniki lastnika stanovanja zaradi obnove. Pri tem je po stanovanju polil bencin in predstavnike napodil iz stanovanja. Svoje grožnje je podkrepil še s tem, da je odprl jeklenko plina.

Grozil tudi v Sevnici

Včeraj zvečer okoli 21.30 pa so sevniške policiste obvestili, da v kraju Breg moški grozi, da bo zažgal stanovanjsko hišo. Policisti so 56-letnika odpeljali na policijsko postajo, kjer so ugotovili, da se je sprl z 52-letno lastnico hiše in v prostorih polil bencin. Moškega bodo ovadili.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7162