Obdukcija potrdila, da je kitajsko dijakinjo povozilo gasilsko vozilo

Datum 19.7.2013 22:06:33 | Kategorija: Svet

Gasilci iz San Francisca so se opravičili, ker je po ponesrečenem pristanku letala njihovo vozilo povozilo 16-letno Kitajko. Ob tem pa so poudarili, da so s hitro intervencijo tudi sami tvegali življenja.
Po letalski nesreči v San Franciscu

(Foto: Reuters)

V letalski nesreči na letališču v San Franciscu so umrla tri kitajska dekleta. Eno od 16-letnic, Je Mengjuan, je v kaosu po trdem pristanku letala povozilo gasilsko vozilo. Danes je to uradno potrdila še obdukcija.

Odgovorni na letališču so že prejšnji teden potrdili, da je kitajsko najstnico povozilo gasilsko vozilo, obdukcija pa je pokazala, da je umrla zaradi ran, ki so značilne za primere, ko osebo povozi vozilo.

Vodja gasilske brigade San Francisca Joanne Hayer - White se je opravičila za tragično nesrečo in dodala, da bodo storili vse, da bi pomagali družini pokojne najstnice. Ob tem pa je poudarila, da so gasilci in reševalci s hitro intervencijo rešili številna življenja potnikov na letalu.

Po ponesrečenem pristanku boeinga družbe Asiana Airlines je na letalu izbruhnil požar, do letala pa so z naglico pripeljala gasilska in druga reševalna vozila. Ko so potniki v paniki zapuščali letalo in tekli po stezi, je bil del letališča v gostem črnem dimu, zaradi česar vozniki niso imeli dobre vidljivosti.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7159