Rešila sta jo pred ognjem

Datum 19.7.2013 9:52:45 | Kategorija: Evropa

Iz gorečega stanovanja sta Robert Žmavc in Blaž Rikič rešila žensko.

Robert Žmavc in Blaž Rikič.

(Foto: Nino Verdnik)

"Dala sva si majico čez obraz, da sva lahko dihala in kaj videla v gostem dimu. Niti za sekundo nisva pomislila, da ne bi pomagala," pravi Robert Žmavc, ki je 16. julija skupaj s svakom Blažem Rikičem iz gorečega stanovanja na Goriški ulici v Mariboru, rešil žensko.

Klicala je na pomoč

Žmavc, ki je sicer policist Policijske postaje Lenart, je bil na obisku pri svaku v Mariboru. Takrat sta opazila, da se iz bližnjega stanovanja močno kadi gost dim. Takoj sta pričela ukrepati. "Želela sva vstopiti, vendar so bila vrata zaklenjena. Skozi okno sva najprej pogledala v notranjost, kjer ni bilo sprva videti nikogar. Odstranila sva komarnik, da bi vstopila, v tistem, pa sva zagledala žensko, ki je klicala na pomoč. Pristavila sva lestev k oknu in ji pomagala skozi okno," razlaga Žmavc.

Reševala je še mačko

V tistem času je prišla tudi gasilska intervencija, ki jo je poklicala soseda. Junaka razlagata, da se je odvijalo vse zelo hitro ter da ni bilo časa za razmislek. Ženska naj bi bila med tem, ko je izbruhnil požar, pri sosedi. Ko pa se je vrnila, je zagledala dim ter vstopila v stanovanje, da bi rešila še svojo mačko.

www.zurnal24.si
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7158