Tovornjak prebil ograjo in pristal na nasprotnem pasu primorske avtoceste

Datum 18.6.2013 16:21:51 | Kategorija: Slovenija

Na primorski avtocesti je na odseku med počivališčem Lom in izvozom Unec tovornjak prebil ograjo in pristal na nasprotnem voznem pasu. "Kup pločevine je zaprl avtocesto," je sporočila očividka. Na štajerski avtocesti pa je tovornjak trčil v obcestno signalizacijo in padel v globino.

Med počivališčem Lom in izvozom Unec je malo po 13. uri prišlo do hude prometne nesreče. Po besedah očividke je bilo na kraju nesreče moč videti prevrnjen tovornjak, kup pločevine pa je blokiral promet.

Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, je za 24ur.com dejala, da je tovorno vozilo prebilo zaščitno ograjo in pristalo na nasprotnem voznem pasu. V nesrečo naj bi bili vključeni še dve osebni vozili. Kot pravi, so ekipe reševalcev še vedno na lokaciji, a do hudih poškodb naj ne bi prišlo. Odstranjevanje posledic prometne nesreče bo po njenih besedah trajalo dalj časa, zato voznikom svetujejo, da uporabijo vzporedno cesto. Voznike še pozivajo, naj ne vozijo vzvratno in naj ne zapuščajo vozil.

Na Prometno-informacijskem centru (PIC) pa so zapisali, da je primorska avtocesta v smeri proti Kopru zaprta med počivališčem Lom in priključkom Unec. Osebnim vozilom, ki so namenjena na Primorsko, priporočajo vožnjo po regionalni cesti do priključka Postojna.

V smeri Ljubljane pa je zaprt prehitevalni pas. Nastajajo daljši zastoji v obe smeri, zastoj pa je tudi na regionalni cesti Vrhnika–Logatec–Unec.

Nesreča na primorski avtocesti - 6

(Foto: Sandi Prosen)

Na štajerski AC tovornjak trčil v obcestno signalizacijo

Še ena prometna nesreča se je zgodila na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v občini Lukovica. Po prvih informacijah PU Ljubljana je tovorno vozilo trčilo v obcestno signalizacijo in padlo v globino.

Po poročanju PIC je štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico v smeri Ljubljane zaprta, zaprt pa je tudi uvoz Trojane proti Ljubljani. Promet na regionalno cesto je preusmerjen na izvoz Vransko (pred izvozom je nastal zastoj).

Vir:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/tovornjak-prebil-ograjo-in-pristal-na-nasprotnem-pasu-primorske-avtoceste.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7119