Požar uničil 92 domov

Datum 13.6.2013 10:39:53 | Kategorija: Svet

V Koloradu divjajo gozdni požari. Najhujši je na območju Black Forest, kjer so ognjeni zublji uničili 92 domov, skoraj 9500 ljudi je moralo zapustiti domove.
V ameriški zvezni državi Kolorado je požar, ki se je razplamtel po hribih na območju Black Forest, številne prebivalce prisilil v evakuacijo. Ognjeni zublji so namreč po pisanju denverpost.com uničili 92 domov. Guverner John Hickenlooper je že razglasil krizne razmere, saj v Koloradu trenutno divjajo kar trije požari. Zaradi požara na območju Black Forest, ki je najhujši, je svoje domove že moralo zapustiti skoraj 9500 ljudi, uničenih pa je okoli 34.500 kvadratnih metrov površin, je povedal šerif Terry Maketa in dodal, da pričakujejo, da bodo številke še večje, odvisno od vremena. ''Možnosti, da bi se požar razširil, so ekstremne,'' je povedal.

Včeraj so morali zaradi gostega dima preseliti celo center za evakuacijo. Poročil o poškodbah ali žtvah ni, čeprav poročajo, da se nekateri ljudje niso želeli izseliti. Eno osebo pogrešajo. Rdeči križ je postavil zatočišča za evakuirance, konje, lame in druge velike živali. Preseliti so morali tudi več sto tabornikov iz tabora na območju, kjer divja rdeči petelin.

Ogenj gasi približno 500 gasilcev, helikopterji in kanaderji, pomagajo jim tudi vojska, nacionalna garda in zračne sile.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7114