Udar strele: poškodovana dva Francoza in Slovenec

Datum 10.6.2013 14:49:18 | Kategorija: Slovenija


V naselju Ratež v občini Novo mesto je strela udarila v ljudi, ki so jedli na vrtu znane gostilne. Poškodovane so bile tri osebe, med njimi dva tujca. Odpeljali so jih v bolnišnico. Moški naj bi bil huje poškodovan.

http://www.24ur.com/strela-udarila-v-ljudi.html
V naselju Ratež v občini Novo mesto je strela ob 12.31 udarila v ljudi, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Strela je udarila v ljudi pred gostilno, so za 24ur.com povedali na Policijski upravi Novo mesto.

Na Gasilsko-reševalnem centru Novo mesto so za 24ur.com povedali, da so bile poškodovane tri osebe, kakšne poškodbe imajo, pa niso znali povedati.

Poškodovane so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. Nato so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci GRC Novo mesto.

Lastnik gostilne, kjer se je zgodila nesreča, Rok Vovko je povedal, da je trojica – francoski zakonski par in Slovenec – jedla na vrtu. Nato se je začela približevati nevihta, zato so se s krožniki v rokah napotili v gostilno, a takrat je v njih treščila strela.

Moški naj bi bil huje poškodovan, poškodovana naj bi imel roko in prsni koš, ženska in še tretji gost naj bi bila lažje poškodovana.

Lani strela udarila v družino

Lani maja je strela udarila v družino na polju v bližini Sv. Duha pri Škofji Loki. Moški je umrl, mati in hči pa sta bili poškodovani.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7110