Motorist pod tovornjak

Datum 6.6.2013 17:27:59 | Kategorija: Slovenija

V Dobravljah je motorist padel pod tovornjak. V Tolminu pa si je potem, ko je poskušal obvoziti vozilo zlomil gleženj.

V Dobravljah je voznik motornega kolesa padel pod tovornjak, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Kot nam je dejal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica je je 30-letni voznik motornega kolesa zapeljal pod tovornjak. Motorist ni vozil pod vplivom alkohola. Zaradi poškodb, ki jih je utrpel so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Po podatkih, ki smo jih pridobili naj ne bi šlo za hujše poškodbe. Promet je zaradi nesreče potekal izmenično enosmerno.

SPIN: Ob 13.42 je v kraju Dobravlje, občina Ajdovščina, pod tovorno vozilo padel motorist. Poškodovan motorist je bil oskrbljen na mestu nesreče z strani NMP Ajdovščina in prepeljan v bolnišnico Šempeter. Gasilci GRC Ajdovščina so na mestu nesreče nudili pomoč ekipi NMP Ajdovščina, požarno zavarovali kraj nesreče in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Druga nesreča na novogoriškem območju pa se je zgodila slabo uro prej. Do nesreče je prišlo, ko je skupina nemških motoristov vozila v skupini po klancu navzdol v smeri Podbrdo proti Mostu na Soči, eden izmed motoristov je želel obvoziti pred seboj vozeče vozilo in še preden je vozilo obvozil, je stopil z eno nogo na vozišče in si zlomil gleženj. Ponj je prišel tudi vojaški helikopter in ga odpeljal v Klinični center Ljubljana, nam je dejal Božnik S PU Nova Gorica.

SPIN: Ob 12.44 je v naselju Kneža v občini Tolmin v klancu padel motorist in se poškodoval. Ekipa NMP Tolmin ga je ob pomoči gasilcev PGD Tolmin oskrbela na mestu nesreče in pripravila za prevoz z helikopterjem LPE za HeNMP v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Tolmin so očistili cestišče in opravili požarno varovanje.

Vir: SPIN in http://www.zurnal24.si/motorist-pod-tovornjak-clanek-195993

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7103