Zaklenjena vrata tovarne otežila pobeg pred plameni

Datum 4.6.2013 0:34:09 | Kategorija: Svet


Na Kitajskem je požar zajel tovarno, delavci so se poskušali rešiti pred plameni, vendar so bila vrata tovarne zaklenjena, zato so iskali druge izhode. Približno 100 delavcem se je uspelo rešiti, več kot 100 pa jih je umrlo.

V tovarni perutninskega podjetja v kitajski provinci Jilin je ob 6. uri zjutraj izbruhnil požar. Iz še neznanega razloga so v klavnici najprej odjeknile tri eksplozije. Na delovnem mestu je bilo tedaj najmanj 300 ljudi.

"Kar naenkrat so se ugasnile luči, postalo je temno. Stekla sem ven in ko sem se obrnila, sem videla tovarno v plamenih," je opisala delavka Wang Fengya.

Po zadnjih informacijah je v požaru umrlo najmanj 112 ljudi, 54 pa je ranjenih. Približno 100 delavcem se je uspelo rešiti, a beg so jim otežila številna zaklenjena vrata tovarne.

Okoli 500 gasilcev je potrebovalo več kot šest ur, da so požar spravili pod nadzor. Za poškodovance je skrbelo 270 zdravnikov in medicinskih sester, oblasti pa so iz varnostnih razlogov odredile evakuacijo okoli 3000 okoliških prebivalcev.

Predsednik Ši Džinping, ki se trenutno mudi na obisku v ZDA, je odredil obsežno reševalno akcijo in oskrbo poškodovancev. Obljubil je tudi preiskavo dogodka. Po neuradnih informacijah bi eksplozijo lahko zakrivilo puščanje amoniaka ali napaka na električni napeljavi.www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7101