Zagorela križarka s 3000 potniki

Datum 28.5.2013 16:22:12 | Kategorija: Svet

Večina potnikov se bo domov vrnila z letali.
Požar na križarki

Požar je luksuzno križarko, ki je plula v Karibskem morju, prisilil k zasilnemu pristanku v pristanišču mesta Freeport na Bahamih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Družba Royal Caribbean, ki upravlja s križarko, je sporočila, da se bo več kot 2000 potnikov vrnilo domov z letali.

Požar je izbruhnil zgodaj zjutraj po lokalnem času na ladji Grandeur of the Seas, pogasili pa so ga v dveh urah. 2224 potnikov in 796 članov posadke ni bilo ogroženih.

Zaradi nastale škode se je družba Royal Caribbean odločila za odpoved preostanka sedemdnevnega križarjenja, ki so ga začeli v Baltimoru v ameriški zvezni državi Maryland, in za potnike organizirala polete nazaj v ZDA. Potnikom bodo prav tako vrnili denar, ki so ga plačali za potovanje.

Požar je sledil vrsti incidentov na potovanjih s turističnimi križarkami v zadnjem času, ki so vrgli slabo luč na celotno industrijo. V začetku leta je tako na primer na ladji Carnival Triumph z več tisoč potniki izbruhnil požar, zaradi katerega je ladja ostala brez elektrike in je za skoraj teden dni obstala v Mehiškem zalivu.

www.zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7096