Mercedesi s kodo QR za hitrejše reševanje gasilcev

Datum 24.5.2013 9:32:05 | Kategorija: Evropa

Mercedes-Benz bo v prihodnje svoje avtomobile opremil z dvema nalepkama kode QR, prek katere bodo reševalci lahko dostopali do reševalnega načrta za vsak posamezni avtomobil.
Novi mercedes-benzi že letos s kodama QRMercedes-Benz je naredil bazo reševalnih načrtov, ki jih je razvil nemški ADAC. Ti načrti gasilcem, policiji in medicinskemu osebju prikazujejo ključne poudarke zasnove ter dizajna avtomobila za učinkovito rezanje karoserije.
Na načrtih so navedene lokacije zračnih blazin, rezervoarjev za gorivo, električnih kablov, visokotlačnih cilindrov, v primeru hibridov pa tudi dodatnih baterij in visokovoltnih kablov.
Prek kode QR, ki jo je mogoče prebrati s pametnimi telefoni in tablicami, bodo reševalci pri novih mercedes-benzih potrebne informacije dobili v nekaj sekundah. Pri reševanju pa kakopak lahko odloča že vsaka sekunda.
Mercedes-Benz bo avtomobile s kodo QR začel opremljati že letos. Ena bo nalepljena na pokrov luknje posode za gorivo, druga pa na nasprotni strani vozila na stebričku B.

Avtor: Gregor Pavšič

vir: Planet Siol.netNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7093