Na počivališču do smrti zbili človeka, avtocesta še vedno zaprta

Datum 17.5.2013 9:11:09 | Kategorija: Slovenija

Ponoči se je na počivališču Zima na štajerski avtocesti zgodila tragična prometna nesreča. Voznik kombija je trčil v tovornjak, nato pa izstopil iz vozila. Takrat ga je zbilo drugo vozilo in zaradi hudih poškodb je umrl. Avtocesta je na tistem odseku v smeri proti Ljubljani še vedno zaprta, kolona je dolga že osem kilometrov.

Slovenske ceste so zahtevale novo žrtev. Nesreča s tragičnim izidom se je zgodila sredi noči, natančneje nekaj pred četrto uro na štajerski avtocesti.

Pravzaprav so se zgodile kar tri nesreče. Kot so pojasnili policisti, je francoski voznik kombija, na katerega je imel pripeto prikolico, na počivališču Zima trčil v zadnji del tovornjaka. V tistem trenutku mu je iz vozila pobegnilo pet psov. Razbežali so se po vozišču avtoceste, francoz pa je v želji, da bi jih rešil, stekel za njimi. V tistem trenutku je iz smeri proti Celju pripeljal voznik kombija in zbil nesrečnega francoza, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Nato pa sta se zaletela še dva tovornjaka, ki sta se poskusila izogniti nesreči, je povedala predstavnica PU Celje.

Na kraju dogodka so bili poleg policistov in reševalcev tudi gasilci PGE Celje, ki so nudili pomoč reševalcem, ulovili in pridržali pse, ki so pobegnili, posuli razlite motorne tekočine na cestišču z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulatorje na vozilih.

Nesreča na štajerski avtocesti na počivališču Zima - 2

(Foto: PGE Celje)

Avtocesta ostaja zaprta, kolona dolga že osem kilometrov

Zaradi nesreče je avtocesta v smeri proti Ljubljani med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Celje vzhod še vedno zaprta, promet pa preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Zaprt je tudi priključek Dramlje.

Vozila stojijo že v osemkilometrski koloni, promet je povečan tudi na regionalni cesti, poroča prometnoinformacijski center.

Vir:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/zaradi-prometne-nesrece-nastala-osemkilometrska-kolona.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7091