Vozil v napačno smer in ubil 41-letnika

Datum 10.5.2013 20:38:29 | Kategorija: Slovenija

V četrtek ob 21.58 se je na ljubljanski obvoznici med razcepoma Zadobrova in Malence zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni voznik.

Nesrečo je povzročil 21-letni Mariborčan v avtu znamke BMW 320 cabrio, ki je vozil po avtocesti iz smeri razcepa Malence proti Zadobrovi. Na delu avtoceste med predorom Golovec in pokritim vkopom Strmec, kjer poteka intervencijsko obračališče, je trčil v PVC stebričke in verigo, ki na tem delu fizično ločuje smerni vozišči.

Z vožnjo po avtocesti je nato nadaljeval po nasprotnem smernem vozišču. V bližini izvoza Bizovik je 21-letnik čelno trčil v tovorno vozilo znamke ford fiesta, ki se je pravilno peljalo iz smeri Zadobrove proti Malencam. Fiesto je vozil 41-letnik iz okolice Litije, ki je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju za posledicami poškodb umrl. 21-letni povzročitelj nesreče pa je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Ljubljanski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju.

Glede okoliščin prometne nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so imeli polne roke dela

Sicer pa so policisti v noči na petek obravnavali 36 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve sta bili poškodovani huje, devet pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 41-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 21 tatvin, 11 vlomov, po dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari, grožnja, nasilje v družini in kaznivi dejani v zvezi z zlorabo drog. Obravnavali so tudi kaznivo dejanje ponarejanja denarja in roparske tatvine. Trem osebam so policisti zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja.

VIR: http://www.zurnal24.si/vozil-v-napacno-smer-in-ubil-41-letnika-clanek-192921

24ur.com: http://www.24ur.com/foto-41-letnik-umrl-v-celnem-trcenju-z-voznikom-ki-je-vozil-v-napacno-smer.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7087