Že peti požig v osmih mesecih

Datum 7.5.2013 10:34:38 | Kategorija: Slovenija

Včeraj ob 2.55 je v Mrakovi ulici v Idriji zagorel avto, plameni pa so se razširili še na lesen nadstrešek. Po petih požigih na novogoriški policijski upravi še vedno pojasnjujejo, da primere intenzivno preiskujejo, storilca (ali storilcev) pa še niso odk
IDRIJA> Dober mesec po zadnjem požigu je v Idriji včeraj ponoči znova zagorelo. Požigalci so si tokrat izbrali za tarčo avto in lesen nadstrešek ob hiši v Mrakovi ulici, ki je doslej še niso “obiskali”. Začelo se je s plameni, ki so v nekaj trenutkih zajeli škodo octavio, plameni pa so potem zajeli še lesen nadstrešek, pod katerim je bila škoda parkirana.

Niti 15 idrijskih gasilcev z dvema voziloma ni moglo več rešiti avta. “Ko smo prišli na kraj, je bil avto že ves v plamenih. Pogasili smo ostanke, lesen nadstrešek, nato pa s termovizijsko kamero pregledali še dve bližnji garaži in okolico garaž,” je povedal poveljnik idrijskih gasilcev Dali Moravec.

Na kraj so prihiteli tudi policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki so v iskanju sledi preiskali vsako ped dvorišča. “Preiskava intenzivno poteka. Obstaja možnost, da so ti primeri povezani s prejšnjimi primeri, ki jih kriminalisti še preiskujejo,” je včeraj povedal tiskovni predstavnih novogoriške policijske uprave Dean Božnik. Enako je povedal tudi pred dobrim mesecem, ko je na dvorišču druge hiše zagorela in zgorela xsara picasso.


Serija požigov se je začela septembra lani, ko je ob zgodovinski stavbi magazina v plamenih izginil nissan juke, v začetku leta je na dvorišču hiše zagorel audi A6, ogenj je takrat močno poškodoval tudi hišo, 21. marca pa je v Kosovelovi ulici eksplodiral in nato zagorel še BMW-jev terenec.

Prvi požig je policija zaključila s poročilom tožilstvu, za drugi primer so preiskavo končali in zaradi povzročitve splošne nevarnosti tožilstvu ovadili neznanega storilca, preiskavi za marčevski in aprilski požig pa še nista končani. DC

VIR: http://primorske.si/Kronika/Ze-peti-pozig-v-osmih-mesecih.aspx



Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7085