V PGD Dolenjske Toplice bogatejši za novo spletno aplikacijo

Datum 4.5.2013 22:21:48 | Kategorija: Slovenija

Topliška operativna enota dobila novo gasilsko aplikacijo, s katero bodo lažje in učinkoviteje opravljali javno gasilsko službo.
V PGD Dolenjske Toplice so na pobudo Primoža Žlaka, občinskega gasilskega poveljnika, ustvarili spletno interaktivno okolje oziroma gasilsko aplikacijo z imenom Hidrantapp, v katero sta vključena dva sistema; sistem grafičnega in slikovnega prikaza hidrantnega omrežja v mestu Dolenjske Toplice ter sistem viri ogroženosti in objekti. Slednji zagotavlja prikaz objektov na zemljevidu ter ostalih virov, ki lahko pozitivno ali negativno vplivajo na izid intervencije. Tako so za skoraj vsak posamezen objekt prikazani požarni načrti, požarne plinske pipe, elektro omarice ter drugi, pomembni viri. 
"Prednost aplikacije je, da poveljniku omogoča , da že v času od izvoza do prihoda ekipe na kraj intervencije preuči možne posledice posameznih virov, oblikuje postopke gašenja in podobno.
Spletno stran aplikacije si lahko ogledate na http://hidrantapp.webs.com/
Trenutno spletno okolje omogoča pokritost delovanja le za požarni okoliš topliških operativcev. V sodelovanju z drugimi operativnimi enotami v OGP-ju pa bi lahko sistem nadgradili in ga prilagodili za celotno občino Dolenjske Toplice-
Z gasilskim pozdravom "Na pomoč!"
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7081