Zgorelo ostrešje hotela na Mariborskem Pohorju

Datum 15.4.2013 14:03:39 | Kategorija: Slovenija

Zagorelo je na strehi recepcije hotela Bellevue na Mariborskem Pohorju. Zgorelo je približno 250 kvadratnih metrov ostrešja. Hotel je bil prazen, zato evakuacija ni bila potrebna. Vzrok požara še ni znan.

Zgodaj zjutraj, okoli 4. ure, je zagorelo na strehi recepcije hotela Bellevue na Mariborskem Pohorju. Zgorelo je približno 250 kvadratnih metrov ostrešja, kritega z bitumnom. Gasilci so požar pogasili in prezračili notranjost objekta. Vzrok požara še ni znan.

Kot je povedal vodja intervencije Bojan Turčin, je bil hotel med požarom prazen, zato evakuacija ljudi ni bila potrebna. Na požar je gasilce opozorila varnostna služba, ki jo je aktiviral alarm v recepciji hotela. Alarm so sprožili dimni detektorji.

V gašenju požara je sodelovalo 34 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Pekre, Radvanje in Razvanje. Zgorela je izolacija na ravni strehi hotela, ni pa ogenj prodrl v notranjost objekta. Po besedah Turčina so k temu pripomogle predvsem zaplate snega, ki so preprečile hitrejše širjenje požara.

Hotel Bellevue, ki spada pod okrilje Term Maribor, je priljubljena izletniška in turistična točka na Mariborskem Pohorju. Direktorica Term Maribor Leonida Selinšek je pojasnila, da strokovne službe še ugotavljajo tako vzrok kot nastalo škodo požara.

"Ocenjujemo, da bomo hotel z nujnimi in prvimi sanacijskimi deli lahko ponovno usposobili za obratovanje do konca tega tedna," je dodala.

VIR: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/zgorelo-ostresje-hotela-na-mariborskem-pohorju.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7066