Zaigral srčni infarkt in ugrabil gasilce

Datum 11.4.2013 22:32:30 | Kategorija: Svet

Ugrabitelja so policisti po večurnih pogajanjih ustrelili.

ATLANTA – Policisti so v sredo vdrli v hišo v predmestju Atlante v ameriški zvezni državi Georgii in ubili moškega, ki je imel za talce štiri gasilce. Policija je pred tem hišo obkolila in se nekaj časa pogajala z ugrabiteljem, ki je enega od petih gasilcev izpustil.

Vdrli v hišo in ustrelili ugrabitelja

V streljanju je bil eden od policistov ranjen v roko, zdravijo pa se tudi gasilci, saj so policisti ob vdoru v hišo uporabili pirotehnična sredstva. »Stanje je postalo tako resno, da smo bili prepričani, da so življenja zajetih gasilcev ogrožena,« je povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Ed Ritter.

Policija smrt moškega obžaluje, Ritter pa je povedal, da je šlo »za njegov klic, njegovo odločitev, smrt moškega pa je bila le posledica njegovih nepremišljenih odločitev«. »Nismo hoteli, da bi se tako končalo, a je sam silil v težave,« je še povedal Ritter.

Lažni srčni infarkt

Do ugrabitve je prišlo, ko so se gasilci odzvali na klic, da nekdo potrebuje pomoč zaradi srčnega infarkta v kraju Suwanee. Ko so gasilci prispeli na kraj dogodka, jih je moški v hiši zajel kot talce. 

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/foto-zaigral-srcni-infarkt-ugrabil-gasilce

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7063