Oče skočil skozi okno, pet otrok umrlo v požaru

Datum 31.3.2013 14:21:40 | Kategorija: Evropa

V požaru v francoskem mestu Saint-Quentin je umrlo pet otrok. Oče, ki je opazil, da je hišo napolnil dim, je skočil skozi okno in se rešil. V požaru v sedemnadstropni zgradbi v pariškem predmestju Aubervilliers pa so umrle tri osebe, 13 je bilo ranjenih.

V požaru v mestu Saint-Quentin na severu Francije je ponoči umrlo pet otrok, starih od dveh do desetih let, so sporočile lokalne oblasti. Oče otrok je ognjenim zubljem ubežal z lažjimi opeklinami. Po navedbah lokalnih oblasti požar po "vsej verjetnosti ni bil podtaknjen".

V soboto pozno zvečer je oče otrok opazil, da je hišo napolnil dim, zato je skočil skozi okno prvega nadstropja hiše. Na prizorišču so imeli gasilci težave zaradi obilice dima, poleg tega pa je obstajalo veliko tveganje, da se zruši strop hiše.

Reševalci so naknadno odkrili trupla petih otrok, ki so umrli zaradi zastrupitve z dimom. Gasilci so sporočili, da je požar izbruhnil iz za zdaj še neznanih razlogov, da pa verjetno ni bil podtaknjen. Oče in mati umrlih otrok sta sicer ločena, otroci pa so ga obiskali za velikonočne praznike.

V požaru v sedemnadstropni zgradbi umrle tri osebe

Smrtonosni požar pa je ponoči izbruhnil tudi v sedemnadstropni zgradbi v pariškem predmestju Aubervilliers, pri čemer so umrli trije ljudje, ranjenih pa je bilo 13 ljudi. V stavbi so sicer živeli skvoterji, ki prebivajo v zapuščenih zgradbah.

Požar je izbruhnil v tretjem nadstropju, kar je prisililo nekatere, da so pred ognjenimi zublji pobegnili s skokom skozi okno. Vzrok požara še ni znan, eden od stanovalcev v zgradbi pa je novinarjem povedal, da je izbruhnil, potem ko je nekdo med prepirom med stanovalci vrgel molotovko, a tega lokalne oblasti niso mogle potrditi. 

VIR: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/oce-skocil-skozi-okno-pet-otrok-umrlo-v-pozaru.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7046