Eksploziji skoraj do tal porušili hiši na Hrvaškem

Datum 28.3.2013 12:37:41 | Kategorija: Evropa

V dveh ločenih eksplozija na Hrvaškem sta bila ranjena moška, hkrati pa sta eksploziji skoraj do tal porušili obe hiši. Hišo, ki jo je eksplozija uničila v Pakracu, je zajel še požar, v Varaždinu pa so se morali reševalci prebiti do moškega, ki je bil ujet pod ruševinami.
Eksplozija v Varaždinu

Posledice eksplozije v Varaždinu. (Foto: dnevnik.hr)

Hrvaško sta danes zjutraj pretresli dve eksploziji v stanovanjskih objektih. Okoli 8. ure je v Varaždinu tamkajšnje prebivalce pretresla eksplozija, v kateri je bila praktično do tal porušena stanovanjska hiša. Vzrok za eksplozijo še ni znan.

Pod ruševinami je bil ujet moški, s katerim so reševalci najprej navezali stik, nato pa so ga potegnili izpod ruševin. Šlo naj bi za lastnika hiše, ki je poškodovan, a pri zavesti. V hiši ni bilo nikogar drugega.

Kot so za časopis Jutarnji list povedali sosedje, naj bi bil lastnik hiše upokojeni borec hrvaške osamosvojitvene vojne in vojni invalid, ki je v hiši živel sam. Vzrok za eksplozijo še vedno ugotavljajo. V hiši naj ne bi bilo nobenih plinskih cevi, prav tako pa je težko verjeti, da bi hišo do tal porušila eksplozija plina. Poleg tega so v radiju 50 metrov na vseh objektih popokala stekla.

Druga eksplozija pa je že dobro uro pred tem odjeknila v Pakracu. Tam je najverjetneje eksplodiral plin, policisti pa so opečenega moškega, ki je bil v eksploziji težje poškodovan, rešili pred ognjenimi zublji, saj je hišo po eksploziji zajel požar.

Na hiši je nastala velika gmotna škoda, poškodovana pa je tudi sosednja hiša, na katero se je požar razširil. Tudi ta hiša je praktično popolnoma uničena.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7041