Zaradi gorečega vozila v predoru Trojane zaprta štajerska avtocesta

Datum 25.3.2013 10:01:40 | Kategorija: Slovenija

Zaradi gorečega vozila v predoru Trojane je zaprta polovica štajerske avtoceste v smeri Ljubljane. Na Primorskem promet močno ovira burja. Del avtoceste je v smeri Ljubljane zaprt, promet pa je preusmerjen na regionalno cesto.
Burja in sneg na hitri cesti Razdrto-Ajdovščina (avtor: bralec Ivan)
Požar v predoru Trojane

Zaradi požara zaprt predor Trojane. (Foto: Bralka Pija Kovač)

V predoru Trojane na štajerski avtocesti je zagorelo vozilo. Cesta v smeri Ljubljane je na tem odseku popolnoma zaprta, promet pa je preusmerjen na regionalno cesto. Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da je v predoru zagorelo kombinirano vozilo, cesto pa so preventivno zaprli. Vzrok za požar na vozilu pristojni organi še ugotavljajo, vozilo pa prihaja iz Bolgarije.

Na štajerski avtocesti je zaradi nesreče pri priključku Šempeter v smeri Maribora zaprt vozni pas. Prav tako je promet oviran med počivališčem Polskava in priključkom Sl. Bistrica sever v smeri Ljubljane. Nastal je zastoj.

Dim iz predora Trojane

Požar v predoru Trojane (Foto: Bralec Borut)

Zaradi nesreče je na primorski avtocesti pred razcepom Gabrk v smeri Ljubljane zaprt vozni pas.

Zaradi nesreče je vozni pas zaprt tudi v smeri Razdrtega v predoru Podnanos na hitri cesti Razdrto–Vrtojba.

Zaradi burje zaprta polovica primorske avtoceste

Poglejte, kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh.

Primorska avtocesta je med priključkom Kastelec in priključkom Kozina v smeri Ljubljane zaprta zaradi burje. Promet je preusmerjen na vzporedno glavno cesto. Prav tako zaradi burje v Vipavski dolini na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo in na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina velja prepoved za vsa vozila s ponjavami in hladilnike.

Sneg na primorski avtocesti

Primorska avtocesta na odseku Razdrto–Divača (Foto: Promet.si)

Zaradi snega je na regionalnih cestah Ajdovščina–Col–Godovič in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina prepovedan promet za priklopnike ter polpriklopnike.

Zaradi snežnih razmer sta zaprti cesti Krnica–Radovna (obvoz po lokalni cesti samo za osebna vozila) ter cesta čez prelaz Vršič.

Na glavni cesti Ljubljana–Litija je zaradi prometne nesreče v Zg. Hotiču polovična zapora.

Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan v smeri večjih mest, gneča in zastoji pa so predvsem na mestnih vpadnicah: na štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani, na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Malencam in na cestah Naklo–Kranj, Štore–Celje ter od Škofljice in Medvod proti Ljubljani.

Ker je do sredine tedna napovedano sneženje, na Primorskem pa tudi močna burja, je na izpostavljenih odsekih lahko tudi poledica. V takšnih vremenskih in voznih razmerah je spet obvezna zimska oprema.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7033