FOTO in VIDEO: V eksploziji v Ljutomeru ranjenih sedem ljudi, tudi trije otroci

Datum 1.3.2013 9:39:56 | Kategorija: Slovenija

Eksplozija je odjeknila v stanovanju na Postružnikovi ulici v Ljutomeru, v katerem sama živi 64-letnica. Reševalci so jo huje poškodovano odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. V eksploziji je bilo ranjenih sedem ljudi – med njimi tudi trije otroci in dva policista. Po prvih ugotovitvah sta eksplodirali dve gospodinjski plinski jeklenki.
Včeraj okoli 21. ure je eksplodiralo v stanovanju na Postružnikovi ulici v Ljutomeru.

Po prvih ugotovitvah sta eksplodirali dve gospodinjski plinski jeklenki, so danes sporočili murskosoboški policisti. Stanovanje je v celoti uničeno, v njem pa sama živi 64-letnica.

Možje v modrem dodajajo, da je bila ženska v eksploziji huje poškodovana. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v bolnišnico na zdravljenje.

Skupaj je bilo poškodovanih sedem ljudi, med njimi tudi policista, ki sta pomagala hudo ranjeni ženski. Policista sta potrebovala pomoč zaradi vdihavanja strupenega plina in dima.

Med poškodovanimi so tudi trije otroci iz sosednjega stanovanja.V eksploziji je bilo stanovanje popolnoma uničeno, dve sosednji stanovanji v večstanovanjski stavbi pa sta delno poškodovani, so sporočili iz uprave za reševanje. Dodali so, da je bila eksplozija tako močna, da je poškodovala tudi sosednjo stavbo čez cesto, kakor tudi deset osebnih avtomobilov parkiranih v neposredni bližini.

Gasilci PGD Ljutomer so pogasili požar, iznesli dve jeklenki za plin, pomagali pri evakuaciji stanovalcev, pregledali stanovanja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu ranjenih oseb.

Gasilci PGD Gornja Radgona so s pomočjo avtolestve pregledali stanovanja v višjih nadstropjih in tako izključili možnost požara. Pregledali so tudi strehe in okna na sosednjih stavbah in tako iskali morebitno nastalo škodo zaradi trdih delcev, ki so ob eksploziji leteli po zraku.
Vir : 24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7013