Atene prizadelo hudo neurje, gasilci imajo polne roke dela

Datum 22.2.2013 17:05:18 | Kategorija: Evropa

Po navedbah vremenoslovcev je Atene v samo šestih urah zalilo toliko dežja, kot ga ponavadi pade v celem februarju. Gasilci so morali na pomoč pred naraslo vodo priskočiti več kot 700-krat. Porušil se je tudi del steklene strehe na parlamentu.
Voda je poplavila tudi nekatere glavne prometnice in ceste, tako da so gasilci morali reševati ljudi iz avtomobilov. Med njimi je bila tudi ženska iz naselja Chalandri na severu Aten. (Foto: Reuters)

V Atenah je danes hudo neurje poplavilo ulice in hiše ter popolnoma ohromilo promet. Gasilci so morali na pomoč pred naraslo vodo priskočiti več kot 700-krat, podzemna železnica ponekod ni delovala, porušil se je celo del steklene strehe na parlamentu. Slednje se je zgodilo, ko je delavec želel zavarovati streho pred nakopičeno vodo, a se je steklo pod njegovimi nogami zlomilo, tako da je delavec padel v notranjost parlamenta. Padec je preživel.

Med drugim je bilo poplavljenih več glavnih prometnic in ljudje so ostali ujeti v avtomobilih. Ena ženska, ki so jo potegnili iz vozila, ki je obtičalo v vodi, je pozneje umrla v bolnišnici.

Najhuje so bila prizadeta bivalna naselja na zahodu grške prestolnice. Reke in kanali so prestopili bregove in odnašali parkirane avtomobile, več predelov je ostalo brez elektrike, zaradi podrtih dreves je bil prekinjen železniški promet.

V središču mesta se je zrušila zapuščena hiša, pri tem pa ni bil nihče poškodovan.

Po navedbah vremenoslovcev je Atene v samo šestih urah zalilo toliko dežja, kot ga ponavadi pade v celem februarju. Posledice neurja že odpravljajo in kmalu naj bi tudi prenehalo deževati.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=7008