ponedeljek so podelili nagrade in priznanja civilne zaščite koroške regije

Datum 2.3.2005 14:02:22 | Kategorija: Slovenija

 Nagrade in priznanja so na Koroškem podelili v ponedeljek na seji štaba civilne zaščite koroške regije.....................

Bronasti znak civilne zaščite Republike Slovenije sta prejela Renata Koren iz Pameč pri Slovenj Gradcu in Branko Smrtnik iz Slovenj Gradca. Renata Koren je kot strokovna delavka območnega odbora Rdečega križa Slovenj Gradec sodelovala pri usposabljanju in izobraževanju pripadnikov civilne zaščite, pod njenim vodstvom so ekipe prve pomoči Mestne občine Slovenj Gradec dosegle lepe uspehe na regijskem nivoju. Poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline in predsednik PGD Slovenj Gradec Branko Smrtnik je zaslužen za uspehe pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Srebrni znak civilne zaščite je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Ribnica-Josipdol ob stoletnici društva, in sicer za humanitarne akcije in prispevek k varnosti prebivalstva pod tem delom Pohorja. Zlati znak civilne zaščite pa je dobil Janez Gorjanc, dr. med., specialist kirurg, zaposlen v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki sodeluje pri organizaciji in izvedbi regijskih preverjanj usposobljenosti ekip prve pomoči in kot dolgoletni član Gorske reševalne službe kakovostno prispeva k boljši usposobljenosti reševalnih enot civilne zaščite ter pomaga pri njihovi učinkovitosti.

Bronasti znak civilne zaščite so na osrednji slovesnosti v Ljubljani podelili Enriku Plevniku, dr. med., z Raven na Koroškem, za dolgoletno članstvo in izobraževanje članic in članov ekip prve pomoči, s svojim strokovnim znanjem pa je usmerjal delo v sestavu civilne zaščite Ravne na Koroškem.

Poveljnik štaba in vodja regijske izpostave za zaščito in reševanje Boris Balant je udeležencem poročal o dejavnosti regijskega štaba v preteklem letu in o izhodiščih za letošnje delo. Regijski štab bo namreč v sodelovanju z občinskim štabom civilne zaščite občine Radlje ob Dravi letos organiziral obsežnejšo vajo s področja zaščite in reševanja, ta bo predvidoma v mesecu juniju v Radljah.

Karin Potočnik

vir:večer
 
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=700