Delovna nesreča: 50-letni delavec umrl zaradi poškodb

Datum 6.1.2013 14:31:19 | Kategorija: Slovenija

V podjetju Litostroj Ulitki v Ljubljani je v delovni nesreči umrl 50-letni delavec. Med obdelavo več ton težkega polizdelka se je le-ta prevrnil in pri tem zadel delavca. Zaradi poškodb je umrl na kraju nesreče.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje se je včeraj okoli 20.30 v podjetju Litostroj Ulitki na Litostrojski cesti v Ljubljani zgodila delovna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, so bili na kraj nesreče napoteni ljubljanski poklicni gasilci, reševalci nujne medicinske pomoči, policija in inšpektor za delo.

Policisti so ugotovili, da se je med obdelavo več ton težkega polizdelka le-ta prevrnil in pri tem zadel 50-letnega delavca. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju dogodka, je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek.

Na kraju je bila tudi delovna inšpektorica. Po do zdaj zbranih obvestilih, dogodek nima znakov kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah preiskave bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6978