V požaru več kot 100 mrtvih, številni pred ognjem skakali skozi okno

Datum 25.11.2012 9:20:41 | Kategorija: Svet

Na obrobju Dake, glavnega mesta Bangladeša, je ogenj zajel večnadstropno tovarno oblačil. Mnogi so ostali ujeti v stavbi, nekateri pa so pred ognjem skakali skozi okna. Požar je terjal več kot 100 življenj. Zakaj je zagorelo, še ni znano.

V soboto je v tovarni oblačil na obrobju Dake, glavnega mesta Bangladeša, izbruhnil požar. Sprva so poročali, da je umrlo 120 oseb, zdaj pa so oblasti znižale število na 112, poroča BBC.

Požar v tovarni v Bangladešu

Požar je terjal številne žrtve. (Foto: Reuters)

Vzrok požara še ni znan. Po prvih znanih podatkih pa naj bi zagorelo v skladišču, ki je v pritličju. Številni so ostali ujeti v večnadstropni stavbi, nekateri pa so pred ognjem skakali skozi okno.

Sprva so poročali o osmih žrtvah, a se je pozneje izkazalo, da je tragedija veliko hujša, saj je število žrtev naraslo.

Podobni požari so sicer v Bangladešu zelo pogosti, saj so varnostni standardi v tovarnah izredno nizki. Lastnik je sicer že zatrdil, da so izpolnjevali varnostne standarde.

Bangladeš drugi največji izvoznik oblačil na svetu

V požaru, ki je izbruhnil decembra leta 2010 prav tako v tovarni oblačil, je umrlo 25 oseb. V Bangladešu je več kot dva milijona ljudi zaposlenih v 4500 tovarnah. Bangladeš je sicer drugi največji izvoznik oblačil na svetu, takoj za Kitajsko. Lani je izvoz bangladeške tekstilne industrije presegel 19 milijard dolarjev, kar predstavlja kar 80 odstotkov vsega nacionalnega izvoza.

Vir: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-pozaru-120-mrtvih-stevilni-pred-ognjem-skakali-skozi-okno.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6922