18 poškodovanih v eksploziji plina v nočnem lokalu

Datum 24.11.2012 13:44:40 | Kategorija: Svet

V nočnem lokalu v ameriškem mestu Springfield je zaradi puščanja plina odjeknila močna eksplozija, ki je stavbo popolnoma zravnala s tlemi. 18 ljudi je poškodovanih, a nihče ni v smrtni nevarnosti. Tresenje tal so zaznali tudi prebivalci okoliških mest.

V ameriškem mestu Springfield v zvezni državi Massachusetts je zaradi puščanja plina v nočnem lokalu odjeknila močna eksplozija.

Ta je stavbo popolnoma zravnala s tlemi, poškodovanih pa je tudi več okoliških stavb. Smrtnih žrtev ni terjala, je pa ranjenih 18 ljudi.

eksplozija v Springfieldu

(Foto: Reuters)

Župan Springfielda Domenic Sarno je povedal, da je v nočnem baru Scores Gentlemen's Club eksplodiralo okoli 17.30. Malo pred tem so odgovorni zaznali puščanje plina, zato so klub evakuirali, kar je najverjetneje rešilo življenja zaposlenih in strank.

Med 18 poškodovanci je tako devet gasilcev, štirje zaposleni pri podjetju za distribucijo plina in dva policista. "Hvala bogu nihče ni umrl," je dejal Sarno in pojasnil, da tudi nihče od poškodovancev ni v smrtni nevarnosti.

Priče so lokalnim medijem opisale, da je močna eksplozija stresla tla, takoj za tem pa je sledil še velik oblak dima. Eksplozija je bila tako močna, da so jo čutili tudi prebivalci okoliških mest.

eksplozija v Springfieldu

(Foto: Reuters)

Videoposnetki kažejo zgradbe z razbitimi okni in razbitine, ki ležijo po ulicah. Od 15 do 20 stavb je poškodovanih, vključno s šestnadstropno stanovanjsko hišo, ki so jo morali evakuirati. Mestne oblasti so za prebivalce, ki se ne morejo vrniti domov, postavile zasilni šotor.

Preiskovalci zdaj poskušajo ugotoviti, kaj bi lahko bil vzrok za puščanje plina.

VIDEO: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/18-poskodovanih-v-eksploziji-plina-v-nocnem-lokalu.html

VIR: 24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6920