Huda nesreča pri Poreču; ena oseba umrla, sedem poškodovanih

Datum 19.11.2012 20:46:46 | Kategorija: Evropa

Na cesti med Porečem in Baderno je 30-letni voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v avtobus. V silovitem trku je ena oseba umrla, najmanj sedem pa je poškodovanih. Mogoče je, da je voznik zaspal za volanom.

Na hrvaških cestah se je včeraj zgodila huda prometna nesreča. Na cesti med Porečem in Baderno sta trčila osebno vozilo in avtobus, pri čemer je umrla ena oseba, najmanj sedem je poškodovanih.

Nesreča se je zgodila, ko je 30-letni voznik osebnega vozila hyundai getz s puljskimi registrskimi oznakami iz smeri Baderne proti Poreču zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v avtobus. Na njem so bili delavci podjetja Zagreb gradnja, ki so bili namenjeni v Rovinj, poroča portal GlasIstre.hr.

nesreča pri Poreču

V silovitem trčenju je umrl 30-letnik, sedem oseb pa so odpeljali v puljsko bolnišnico. (Foto: Glas Istre.hr/Jelena Prekalj)

Siloviti trk je popolnoma odnesel sprednji del in podvozje avtomobila. 30-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, sedem oseb iz avtobusa pa so odpeljali v puljsko bolnišnico. "Od sedmih oseb, ki so potrebovale zdravniško pomoč, so tri hospitalizirane. Nihče pa ni v smrtni nevarnosti," je za omenjeni portal povedal tiskovni predstavnik puljske bolnišnice Goran Paić.

Zakaj je voznik avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas, še ni znano. Policija ne izključuje možnosti, da je zaspal za volanom.

nesreča pri Poreču
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6914