Eksplozija plina v Tržiču

Datum 14.11.2012 17:00:54 | Kategorija: Slovenija

V stanovanjskem bloku v Tržiču so delavci pri vrtanju v steno predrli plinsko napeljavo. Čeprav so dela ustavili, takoj ko so to opazili, je plin že začel uhajati in se širiti po bloku. V stanovanju 75-letnice, ki je ravno takrat prižgala ogenj na štedilniku, je zato odjeknila eksplozija.

V stanovanjskem bloku na Koroški cesti v Tržiču je v torek okoli 14. ure prišlo do eksplozije plina, v kateri je bila poškodovana 75-letna ženska. Zaradi poškodb so jo odpeljali na zdravljenje v urgentni blok v Ljubljani. V stanovanju je nastalo za okoli 10.000 evrov škode, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policisti so ugotovili, da so delavci v bloku opravljali gradbena dela in pri vrtanju v steno predrli plinsko napeljavo. Takoj, ko so to opazili, so prenehali z delom, vendar je plin že začel uhajati po stanovanjskem bloku. Ko je 75-letna stanovalka prižgala ogenj na štedilniku v svojem stanovanju, je zaradi koncentracije plina prišlo do eksplozije. Žensko je pri tem opeklo po obrazu, vratu in rokah.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so požar v stanovanju pogasili stanovalci, gasilci pa so kraj požarno zavarovali, prezračili talne jaške in stanovanjske prostore.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil, da bi ugotovili odgovornost izvajalcev gradbenih del.

VIR: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6910