Stanovanje pogorelo do tal, ena oseba se je zastrupila

Datum 31.10.2012 12:53:08 | Kategorija: Slovenija

V Mariboru so se gasilci spopadli s požarom, ki je popolnoma uničil stanovanje. Eno osebo so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom odpeljali v bolnišnico. V občini Horjul pa je ogenj uničil več prostorov v stanovanjski hiši.

Gasilci so imeli sinoči veliko dela v občini Horjul in v Mariboru. Okoli 20.30 je na Vrzdencu v občini Horjul zagorelo v stanovanjski hiši. Z uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da so zagorele odeje, požar pa se je razširil. Zagoreli sta tudi sosednji sobi. Posredovalo je 59 gasilcev, ki so preprečili, da se je požar razširil na ostrešje hiše. Starejšega stanovalca so morali odpeljati v bolnišnico v Ljubljano, saj se je nadihal dima. Dežurni električar Elektro Vrhnika je na objektu odklopil elektriko, gasilci pa so postavili požarno stražo.

V Mariboru pa je okoli 22. ure zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta v Župančičevi ulici. Gasilci so v stanovanje vstopili preko zidarskega odra, ki obdaja stanovanjsko stavbo, in pogasili požar. Stanovanje je bilo v celoti uničeno, poškodovano pa je bilo tudi stanovanje pod njim. Nastala je večja gmotna škoda, vzrok požara pa še ni znan. V stanovanju je bila oseba, ki se je zastrupila z ogljikovim monoksidom, zato so jo odpeljali v mariborski klinični center. Tudi tukaj so čez noč postavili požarno stražo.

VIR: 24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6893