Na avtocesti zbil pešca, nato trčil v njegov okvarjen avtomobil

Datum 29.10.2012 13:45:09 | Kategorija: Slovenija

31-letni voznik tovornjaka je na višnjegorskem klancu najprej zbil 44-letnega pešca, nato pa trčil v njegov okvarjen avtomobil, v katerem sta sedela še dva potnika. Tako pešec, kot eden od potnikov sta umrla.

Na dolenjski avtocesti se je med izvozom za Višnjo Goro ter izvozom za Grosuplje v smeri proti Ljubljani okoli 9. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi.

Kot so okoliščine prometne nesreče, pojasnili predstavniki policije, je 31-letni voznik tovornega vozila vozil po pasu za počasna vozila avtoceste iz smeri Ivančne Gorice proti Grosuplju. Na Višnjegorskem klancu je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v 44-letnega pešca, ki je takrat stal na pasu za počasna vozila, nato pa še v njegov pokvarjen beli avtomobil znamke Fiat z zagrebško registracijo, v katerem sta sedela dva potnika. 44-letnik je po nesreči hudo poškodovan obležal na vozišču avtoceste, medtem ko je osebno vozilo odbilo po vozišču. 38-letnik, ki je sedel spredaj desno v osebnem vozilu je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, 44-letni moški, ki je sedel zadaj v vozilu pa je utrpel lažje poškodbe.

Glede prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali na interventno številko 113 ali anonimni telefon  080 1200.

Po besedah očividcev je sicer na kraj nesreče prispelo več reševalnih vozil, aktivnosti policije ter reševalcev pa še vedno potekajo. Zaradi prometne nesreče sta po podatkih prometnoinformacijskega centra med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje proti Ljubljani zaprta vozni in počasni pas. Nastal je zastoj, ki je dolg približno kilometer in pol.

Nevaren odsek terjal že mnoge smrtne žrtve

Nesreča se je zgodila na očitno zelo nevarnem odseku dolenjske avtoceste. Prav na tem odseku se je namreč 28. novembra 2010 zgodila ena najhujših prometnih nesreč v zgodovini države. Tedaj se je zaradi goste megle v naletu znašlo 38 vozil. V nesreči je bilo udeleženih 51 oseb, od tega so tri umrle, več pa je bilo poškodovanih. Za nesrečo je bila tedaj po besedah policije najverjetneje kriva neprilagojena hitrost vozil glede na lastnosti in gosta megla. Več o tem ...

VIR: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6887