Drama na zagrebškem letališču: zasilno pristalo letalo s 192 potniki

Datum 20.10.2012 21:55:41 | Kategorija: Evropa

Letalo nizozemske letalske družbe Transavia, ki je bilo na poti iz Egipta v Amsterdam, je moralo prisilno pristati na zagrebškem letališču, saj sta kabino napolnila dim in vonj po zažgani plastiki. Dve potnici sta potrebovali zdravniško pomoč.
Boeing 737

Na letalu sicer ni bilo požara, dim pa je močno prestrašil potnike.(Simbolna fotografija) (Foto: Reuters)

Noč s petka na soboto je bila za zaposlene na zagrebškem letališču precej burna, čeprav se je na začetku dramatično dogajanje razpletlo precej mirno.

Nekaj pred drugo uro zjutraj je namreč center za kontrolo zračnega prometa prejel sporočilo, da naj bi gorelo na letalu boeing 373-800 nizozemskega letalskega prevoznika Transavia. Na pomoč so zato poklicali gasilce, letalo s 192 potniki in 6 člani posadke pa je nato zasilno pristalo na letališču.

Kot se je izkazalo po pristanku, na letalu na srečo ni bilo požara, bilo pa je veliko prestrašenih potnikov, ki sta jih prestrašila dim in vonj po zažgani plastiki. Dve potnici sta imeli zaradi vdihavanja dima težave z dihanjem in sta potrebovali zdravniško pomoč.

Potniki, ki so bili na poti iz Egipta v Amsterdam, so bili nato nameščeni v hotelu, saj so morali počakati na nadomestno letalo, s katerim so nadaljevali pot. S tem letalom pa je na Hrvaško priletela tudi ekipa Boeingovih strokovnjakov, ki naj bi ugotovili, do kakšne okvare je prišlo.

www.24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6876