S kaloriferjem sušil avtomobil in skoraj požgal blok

Datum 17.10.2012 10:48:10 | Kategorija: Slovenija

43-letnik je v garaži stanovanjskega bloka v Škofji Loki čistil svoj osebni avtomobil. Po koncu je želel posušiti notranjost, a se je odločil za izjemno nespametno potezo. Sledila je celo evakuacija stanovanjskega bloka.

Sicer iznajdljiv, a povsem nepremišljen 43-letni Škofjeločan je včeraj dopoldne poskrbel za pravo paniko v enem od stanovanjskih blokov v Škofji Loki. Kot so dogajanje povzeli gorenjski policisti, so bili malo čez 9. uro zjutraj obveščeni, da je v garaži stanovanjskega bloka zagorelo. Odhiteli so na kraj požara in zaradi ognja in dima skupaj z gasilci nemudoma evakuirali stanovalce. Med evakuacijo sta zaradi vdihanega dima nujno zdravniško pomoč potrebovala dva stanovalca, pozneje pa tudi policist.

Možje v modrem so po gašenju požara in reševanju stanovalcev ugotovili, da je požar povzročil 43-letnik. Ta je namreč čistil svoj osebni avtomobil audi A4, nato pa vanj namestil električni kalorifer, saj je želel posušiti njegovo notranjost. Ko se je po okoli 30 minutah vrnil do vozila, je to že zagorelo in stanovanjski blok je zajel gost dim.

Zoper 43-letnega moškega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/s-kaloriferjem-susil-avtomobil-in-skoraj-pozgal-blok.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6874