Silovita eksplozija cisterne z utekočinjenim zemeljskim plinom

Datum 8.10.2012 16:59:56 | Kategorija: Svet

Tovornjak, ki je prevažal utekočinjeni zemeljski plin, se je prevrnil tik pred predorom v kitajskem mestu Huaihua. Na kraj nesreče so pohiteli gasilci, ki pa jim ni uspelo pravočasno zbežati, ko je začel iztekati plin. V eksploziji je umrlo pet ljudi.
Eksplozija tovornjaka s cisterno

Na avtocesti na zahodu kitajske province Hunan se je v soboto prevrnil tovornjak, ki je v cisterni prevažal utekočinjeni zemeljski plin. Voznik tovornjaka je nadzor nad vozilom izgubil tik pred predorom v bližini mesta Huaihua, gasilci pa so bili hitro na kraju nesreče.

Iz cisterne pa je po nesreči začel iztekati zemeljski plin, zato so se gasilci začeli umikati. Tovornjak pa se je vnel in eksplodiral. Umrlo je pet ljudi, od tega trije gasilci. Po poročanju lokalnih medijev je bilo v cisterni približno 20 ton utekočinjenega zemeljskega plina.

Eksplozija je bila tako silovita, da sta bili uničeni tudi dve gasilski vozili. Še v nedeljo pa je bil tovornjak v plamenih.

V zadnjih mesecih se je na Kitajskem zgodilo že več podobnih prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi tovornjaki, ki so prevažali vnetljive tekočine.

vir in video www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6868