Pri Brežicah zalilo objekte, ostali tudi brez elektrike

Datum 2.10.2012 10:34:40 | Kategorija: Slovenija

Ponoči je bilo največ težav zaradi neurja na območju Brežic. Voda je zalila tri objekte, hkrati pa je okoli 170 stanovanj ostalo brez elektrike. Pri Metliki pa je na cesto padlo drevo, gasilci pa so morali s ceste umakniti tudi zemljo.
Malo po polnoči je zaradi obilnih padavin na območju Brežic v naselju Dvorce podtalnica vdirala v objekt. Gasilci so ga pregledali in zaščitili. V Dobovi in Mihalovcu pa je v dveh stanovanjskih objektih voda zalila kleti. Gasilci so skupaj izčrpali 11 kubičnih metrov vode.

Prav tako je bila na območju Brežic okoli 3. ure zaradi močnega naliva z neurjem poškodovana elektroenergetska naprava Podgračeno. Brez električne energije je ostalo okoli 170 gospodinjstev iz naselij Podgračeno, Dvorce, Prilipe in Cerina v občni Brežice. Dežurna služba Elektro Celje bo napake odpravila v jutranjih urah.

Ob 6. uri pa je na cesti pri kraju Brezovica, občina Metlika, na cesto padlo drevo. Na cesti Brezovica–Malo Lešče pa je na cestišče zdrsnila zemljina. Posredovali so delavci Komunale Metlika in Cestnega podjetja Črnomelj.

Na jugu še vedno mogoče posamezne nevihte

Danes bo sicer spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe, na jugu države lahko tudi posamezne nevihte. Najvišje temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje (Arso). Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in suho, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem ponekod v zahodni Sloveniji bodo še manjše padavine. Temperature pa bodo podobne današnjim.http://www.24ur.com/pri-brezicah-zalilo-objekte-ostali-tudi-brez-elektrike.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6862