Močno neurje odkrivalo strehe in podiralo drevesa

Datum 24.9.2012 22:24:02 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana - Zahodno in osrednjo Slovenijo je zajelo močno neurje z nalivi, v katerem je odkrivalo strehe in podiralo drevesa.

V Portorožu je neurje podrlo drevo čez cesto na Poti pomorščakov, v Idriji in Vipavi pa je močan veter odkril streho, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

V Kopru je meteorna voda zašla v stanovanje, v kraju Gore v občini Idrija pa je veter odkril streho gospodarskega objekta. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Dole so streho že prekrili s ponjavo in tako preprečil zamakanje objekta, še piše na straneh uprave za zaščito in reševanje.

V prvi polovici noči se bo dež razširil nad večji del Slovenije, potem pa bo ponehal, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Jutri bo čez dan v vzhodni Sloveniji sončno, drugod spremenljivo, predvsem na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno. Tam bo občasno rahlo deževalo. Popoldne bo spet zapihal jugozahodni do južni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 17, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj Celzija.

Dežurni prognostik: Za napoved indijanskega poletja je še prezgodaj


Kot je dejal dežurni prognostik na Arso, je za napoved indijanskega poletja še prezgodaj. Sicer bo ta teden nadpovprečno topel, vendar pa ne bo stabilnega vremena, saj bo predvsem na zahodu vetrovno, mogoče pa bodo tudi padavine.

"Vroče bo na Balkanu, kjer bo tudi do 30 stopinj Celzija," je dejal prognostik in dodal, da bo pri nas toplo predvsem v vzhodni Sloveniji, drugod pa niti ne.

Opozorilo


Zvečer in v prvi polovici noči na torek bodo predvsem v zahodni Sloveniji možne močnejše nevihte z lokalnimi nalivi in sunki vetra.

Zahodno in osrednjo Slovenijo je zajelo močno neurje z nalivi, v katerem je odkrivalo strehe in podiralo drevesa.

http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/09/vreme_nevihte_indijansko_poletje.aspx

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6855