Požar terjal življenja

Datum 26.2.2005 18:57:49 | Kategorija: Svet


Taipei | 26.2.2005 | Reuters/STA

Požar, ki je izbruhnil v 23-nadstropni stolpnici v Taipeju, je terjal najmanj štiri smrtne žrtve, tri osebe pa so bile lažje ranjene.

spacer
spacer

Helikopter krozi nad goreco stavbo
178 metrov visok nebotičnik z imenom Golden Plaza je druga največja stavba v Tajčungu in sedma najvišja na Tajvanu (Foto: Reuters)

Reševalcem je s pomočjo helikopterjev uspelo rešiti devet oseb iz 23. nadstropja stolpnice, kjer je v nekem lokalu izbruhnil požar, v katerem so življenje izgubile najmanj štiri osebe. Na televizijskih posnetkih je bilo videti, kako so policisti stranke restavracije enega po enega reševali iz najvišjega nadstropja goreče stavbe v središču tajvanske prestolnice.

Gasilci so nekaj po četrti uri popoldne po lokalnem času prijeli klic, da je izbruhnil požar v središču Taipeja. Predstavnik gasilcev Lin Tečang je povedal, da je gasilcem v uri in pol uspelo pogasiti ogenj. Obiskovalce stolpnice, v kateri je tudi večje število trgovin, restavracij in popoldanskih šol, so gasilci uspešno evakuirali, je še pojasnil Lin. Tri osebe pa so bile lažje ranjene.

Vzrok požara še ni znan

Požar naj bi izbruhnil v restavraciji, kjer so reševalci našli dve trupli, vendar vzrok požara še ni znan. Med smrtnimi žrtvami sta dva varnostnika in vodja ene izmed trgovin v stolpnici. Četrta smrtna žrtev še ni identificirana, je dejal Lin.

vir:24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=685