Potem ko se je pokvaril motor, ladjica na Ljubljanici izgubila nadzor

Datum 22.9.2012 7:53:23 | Kategorija: Slovenija

Eni izmed ladjic, ki plujejo po reki Ljubljanici, naj bi se pokvaril motor. Ladjica je izgubila nadzor, medtem ko je prosto plula, pa naj bi trčila ob drugo plovilo. Na pomoč so prihitele pristojne službe, nihče od potnikov pa ni bil poškodovan.

V Ljubljani je veliko zanimanja vzbudila akcija na reki Ljubljanici. Ena izmed turističnih ladjic se je namreč znašla v težavah, na pomoč potnikom pa so odhiteli policisti, gasilci in reševalci.Kot so pojasnili na PU Ljubljana, so obvestilo o tem, da je na reki Ljubljanici plovilo v okvari, dobili okoli 20.30. Ladjici naj bi odpovedal motor, na njej pa je ostalo več ljudi.
Ko so policisti prišli na kraj, so ugotovili, da je ladjica izgubila nadzor, pri tem pa naj bi trčila še ob eno plovilo. Nato je ladjica nasedla v bližini Karlovškega mostu.Po informacijah 24UR ZVEČER je bilo na ladjici 14 potnikov, zelo hitro pa so jim na pomoč priskočili tudi gasilci in reševalci. Med drugim je bil na kraju dogodka tudi gasilski čoln, ki je bil takrat na Ljubljanici na vaji.Vse se je končalo srečno, saj so po podatkih PU Ljubljana vse potnike z ladjice rešili, v dogodku pa nihče ni bil poškodovan.
Ladjica

Gasilci

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na-ljubljanici-obticala-ladjica-policisti-in-gasilci-prihiteli-na-pomoc.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6844