Lucija: v kanalizacijo natočili 1.100 litrov kurilnega olja

Datum 21.9.2012 17:22:37 | Kategorija: Slovenija

V Luciji je v kanalizacijo steklo skoraj 1.200 litrov kurilnega olja, s katerim bi se moral naročnik greti čez zimo. Kot kaže, se je snela cev.

V podjetju Okolje Piran so okoli 10.00 prejeli klic z 112, da med Lucijo in Portorožem smrdi po naftnih plinih. Ugotovili so, da je v Kajuhovi ulici v Luciji pri prečrpavanju kurilnega olja 1.165 litrov kurilnega olja zaradi izpusta steklo v javno kanalizacijsko omrežje.

V tem trenutku intervencijska služba Okolja Piran skupaj z gasilci nastavlja pivnike, da bi do prihoda intervencijske skupine iz podjetja Kemis preprečila odtok kurilnega olja do centralne čistilne naprave na Fornačah.

Tovornjak je v lasti podjetja Gatis, ki se ukvarja s prevozom goriva, po neuradnih informacijah pa naj bi do izlitja prišlo, ker je voznik slabo pritrdil cev, po kateri so nameravali prečrpati kurilno olje v rezervoar.

Voznik in lastnik hiše sta se medtem, ko naj bi potekalo prečrpavanje, drugje pogovarjala, cev se je snela in naftni derivat se je razlival naokoli, zalil spodnjo etažo hiše in iztekal v kanalizacijsko omrežje. Gasilcem je kurilno olje uspelo zaustaviti pri hotelu Metropol. Na kraj dogodka so poleg več gasilskih vozil prišli tudi kriminalisti.

http://www.zurnal24.si/v-kanalizacijo-natankali-1100-litrov-kurilnega-olja-clanek-168262

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6842