Avtobus zaradi tehnične okvare zgrmel 700 metrov globoko, večina od 34 potnikov umrla

Datum 11.9.2012 20:28:01 | Kategorija: Evropa

Več avtobusnih nesreč je zahtevalo številna življenja. V Franciji je nesreča vzela dve življenji, 40 je bilo poškodovanih, v dveh nesrečah v Indiji in Nepalu pa je umrlo 60 ljudi. V Haagu pa sta trčila tramvaja, poškodovanih je 36 ljudi.


V prometni nesreči poljskega avtobusa blizu mesta Mulhouse na vzhodu Francije sta danes umrla najmanj dva človeka, 40 je bilo poškodovanih, od tega šest huje. Avtobus, na katerem je bilo 68 ljudi, je zapeljal z avtoceste v jarek in se prevrnil na bok.

Zakaj se je nesreča zgodila, ni znano, v nesrečo pa ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo. Avtobus je bil na poti iz Poljske v južno Francijo.

Na kraj nesreče je prihitelo 150 reševalcev in 60 policistov, poškodovance pa so v bolnišnico prepeljali s helikopterjem.

V dveh avtobusnih nesrečah na območju Himalaje v Indiji in Nepalu skupno umrlo več kot 60 ljudi

V Indiji se je nesreča zgodila v zvezni državi Himachal Pradesh na severu države, ko je avtobus z najmanj 34 potniki zaradi tehničnih težav zgrmel 700 metrov v globel.

Na zahodu Nepala pa je avtobus zdrsnil s ceste in padel 300 metrov v rečno korito. Umrlo je najmanj 28 potnikov, vzrok nesreče pa še ni znan.

Več ranjenih tudi v trčenju tramvajev

V nizozemskem Haagu pa sta iz še neznanih razlogov trčila tramvaja. Ranjenih je najmanj 36 ljudi. Na prizorišče je takoj prišlo več reševalnih vozil, ki ranjene vozijo v bolnišnice. Kako hudo so poškodovani, še ni jasno.

VIDEO: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/avtobus-zaradi-tehnicne-okvare-zgrmel-700-metrov-globoko-vecina-od-34-potnikov-umrla.html

VIR: 24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6825