Zagorelo v stolpnici v Novih Jaršah

Datum 10.9.2012 10:57:03 | Kategorija: Slovenija

Na Beblerjevem trgu v Novih Jaršah je zagorel stanovanjski blok. Požar je že pogašen, so pa morali gasilci evakuirati vse prebivalce. Reševalci so 10 ljudi odpeljali v ljubljanski klinični center, med njimi štiri otroke in enega policista. Nihče ni resno ogrožen, gre predvsem za lažjo izpostavljenost dimu.


V stanovanjskem bloku na Beblerjevem trgu v ljubljanskih Novih Jaršah je zagorelo.

Kot je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek, je požar, ki je izbruhnil v kleti, že pogašen, a so morali gasilci evakuirati vse prebivalce.
Požar v Novih Jaršah
Reševalna vozila pred blokom, v katerem je zagorelo. (Foto: B.G.)

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so sporočili, da so po požaru sprejeli šest odraslih, med njimi policista, in štiri otroke. "Nihče ni življenjsko ogrožen, po prvih preiskavah pa kaže, da gre zgolj za lažjo izpostavljenost dimu," so zapisali. Vsakega otroka spremlja eden od staršev, a nimajo zdravstvenih težav.
SPIN:Ob 8.22 je na Beblerjevem trgu v Ljubljani gorelo v kleti enajst nadstropnega stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Tomačevo-Jarše, PGD Šmartno ob Savi, PGD Zadobrova-Sneberje ter reševalci. Gasilci so iz stanovanj evakuirali 18 oseb od tega 4 otroke, pogasili požar, ki je uničil več kletnih boksov, prezračili prostore v kleti in hodnikih in izmerili koncentracijo ogljikovega monoksida. 10 oseb so reševalci oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. O požaru je bil obveščen tudi požarni inšpektor. Gasilci so po končani intervenciji omogočili vstop stanovalcem v stanovanja in policiji, da si ogleda kraj požarišča.
Vzrok požara še ni znan.
SPIN:
 Vir: žiurnal24 in 24ur.com
http://www.zurnal24.si/gori-v-bloku-na-beblerjevem-trgu-clanek-167440 , http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-novih-jarsah-zagorel-blok-14-ljudi-odpeljali-v-bolnisnico.html
http://www.facebook.com/groups/97665498696/Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6824