Huda prometna nesreča treh mladih, 21-letni fant umrl

Datum 2.9.2012 14:01:12 | Kategorija: Slovenija

V noči na nedeljo se je v občini Šentjernej zgodila huda prometna nesreča. Vozilo, v katerem so bili trije mladi fanti, je po trku zagorelo.
Malo čez polnoč je na lokalni cesti pri kraju Ledeča vas osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Policisti so sporočili, da naj bi 18-letni voznik osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja v levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, tako da je začelo drseti po bankini. Trčilo je v drevo in zagorelo.

Voznik lažje poškodovan
20- in 21-letnega sopotnika so iz gorečega vozila rešili očividci, ki so se prvi znašli na kraju nesreče. Gasilci so pogasili požar na vozilu, reševalci pa 18-letnega voznika iz okolice Novega mesta in 20-letnega potnika zadaj, ki je prav tako iz okolice Novega mesta, prepeljali v bolnišnico. Voznik je lažje poškodovan, sopotnik huje.

21-letnemu fantu iz okolice Kostanjevice, ki se je peljal spredaj v avtomobilu, pa ni bilo več pomoči in je na kraju nesreče zaradi posledic umrl.

Prehitra vožnja in alkohol
Po prvih ugotovitvah policije se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Vozišče je bilo v tem času mokro, ponekod je bil na njem tudi pesek. Nihče izmed trojice naj ne bi bil privezan, preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pa je pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku (nekaj več kot 1,5 promila), so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.


Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 0.10 je na lokalni cesti pri kraju Ledeča vas, občina Šentjernej, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, se zaletelo v drevo in začelo goreti. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so pogasili požar na vozilu, nudili pomoč reševalcem, naredili požarno zavarovanje in razsvetljevali mesto nesreče. Reševalci NMP ZD Novo mesto so dve poškodovani osebi prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, ena pa je izgubila življenje.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/huda-prometna-nesreca-treh-mladih-21-letni-fant-umrl/290619Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6818