Zadar pod vodo

Datum 1.9.2012 14:34:41 | Kategorija: Evropa

Po skoraj petih mesecih je na območju Zadra padla večja količina padavin. Preden je ob 9.30 padala tudi toča, so po naliv spremljali veter, grmenje in strele, pišejo hrvaški mediji.

"Lahko povem, da je padla velika količina dežja nad Zadrom, vendar imamo težave tudi s požari. V Biogradu ni padla niti kapljica, vsaj ne do zdaj ... Poleg poplav imamo zaradi neurij tudi porušena drevesa. Rešujemo najpomembnejše, to pa so človeška življenja in imetje. Na žalost smo prejeli več kot 500 klicev in imamo čakalni seznam z več kot 100 osebami, ki kličejo zaradi poplavljenih kleti. Rešujemo po prioriteti - imeli smo klet v bolnišnici, glavno centralo v banki, bilo je nekaj oseb, ki so obtičale v vozilih. Ena oseba je v podvozu obtičala v avtomobilu z meter in pol vode. V glavnem, rešujemo najpomembnejše in prebivalce prosimo za potrpljenje," je za index.hr povedal gasilski poveljnik iz Zadra Željko Šoša.

Mnogi avtomobili so se zaradi vode, pokvarili in obstali na cesti, saj je do 10. ure padlo 20 litrov padavin na kvadratni meter. Zadarski gasilci so poročali o več kot sto posegih, zato so morali narediti seznam prednostnih nalog za črpanje vode. Druge službe poročajo se o 200 prejetih pozivih na pomoč, na terenu so tudi vse reševalne službe, o reševanju na morju pa ne poročajo.

www.zurnal24.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6814