Strele netile požare po državi

Datum 1.9.2012 12:57:55 | Kategorija: Slovenija

Petkove nevihte in močne nalive so spremljali udari strel, ki so povzročili nekaj požarov. Na mejnih prehodih je gneča, prav tako na štajerski in gorenjski avtocesti.
Nevihta v Braslovčah
Strele so zanetile več majhnih požarov in pri te povzročile kar nekaj škode. Foto: Žiga Plahutar
Deževje
Dež nas bo spremljal še prihodnjih nekaj dni. Foto: BoBo
V petek popoldne je strela udarila v Zgornji Dragi, zaradi česar je zagorelo ostrešje hiše, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje. Gasilci so požar pogasili. Strela je udarila tudi v stanovanjski objekt v Zgornji Selnici ter uničila električno omarico.

Zvečer je strela udarila v hišo v Spodnji Polskavi ter močno poškodovala del strehe, porušila dimnik, poškodovala električno omarico in vso napeljavo v hiši. Zaradi električnega šoka so stanovalci potrebovali zdravniško pomoč, gasilci pa so del poškodovane strehe prekrili s folijo.

Nekaj pred polnočjo je v Malahorni zaradi udara strele zagorel kozolec in delno uničil streho. V Paradižu pa je strela v petek popoldne zanetila požar na topolu, a so ogenj gasilci pogasili.

V Ložnici v občini Velenje je neurje podrlo tudi drevo, ki je padlo čez cesto Velenje-Polzela, v Novi Gorici pa je meteorna voda zalila verando. Zaradi močnega dežja in slabe strehe je ponoči poplavilo tudi eno izmed stanovanj v Hrastniku.

Še nekaj dni dežjaDanes nas čaka oblačno vreme z občasnim dežjem. Več dežja bo v vzhodni polovici države. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, tam bo občasno tudi delno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 24 °C.

Jutri bo več oblačnosti v zahodni in osrednji Sloveniji, kjer bo občasno tudi deževalo. Na vzhodu bo več sonca in bo večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 17 do 23, na vzhodu in na Primorskem okoli 25 °C. V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Občasno bodo nastale krajevne plohe, popoldne tudi posamezne nevihte. Spet bo topleje.

Dolge kolone na Štajerskem in Gorenjskem Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani nastala osem kilometrov dolga kolona. Voznikom svetujejo uporabo vzporedne ceste Žalec-Trojane. Zastoj (2,5km) je nastal tudi na gorenjski avtocesti proti Avstriji pred cestninsko postajo Hrušica.

Na cestah Ilirska Bistrica-Jelšane, Pivka-Postojna in Šmarje-Dragonja ter od zahodne ljubljanske obvoznice od Kosez ter od južne obvoznice od Viča proti cestninski postaji Log je gost promet z občasnimi zastoji. Zgoščen promet je tudi pred koncem podravske avtoceste pred Dragučovo proti Gruškovju in na cestah Portorož-Izola-Koper in Podlehnik-Gruškovje.

Vozniki morajo čakati tudi na mejnih prehodih, in sicer:
- na izstopu: Dragonja 45 minut, Starod 15 minut,
- pri vstopu: Dragonja 30 minut, Starod 30 minut, Gruškovje 45 minut, Sečovlje 45 minut, promet pa se povečuje tudi pri vstopu na Sečovljah.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6812