Priljubljena Costa del Sol v plamenih

Datum 31.8.2012 12:36:19 | Kategorija: Evropa

Letovišče Marbella na španski obali Costa del Sol je obkroženo s plameni. Oblasti so v noči na petek evakuirale več tisoč oseb. V požaru je nekaj domov zgorelo, dve osebi pa sta huje poškodovani. Z ognjem se spopada 250 gasilcev, na pomoč pa jim je priskočila tudi vojska.
Costa del Sol je ena najbolj priljubljenih španskih turističnih destinacij. Požar, ki se razprostira na 12 kilometrov dolgem pasu, ogroža mesto Marbella. Iz tega mesta so oblasti ponoči evakuirale okoli 1000 prebivalcev, med njimi tudi veliko turistov, iz mesta Ojen in bližnjega kampa v kraju Alpujata pa še okoli 3300. Ognjeni zublji so zajeli hiše na obrobju mesta, zaradi česar sta bili dve osebi težje opečeni.
Požar v Španiji

Okoli 250 gasilcev poskuša zaustaviti ognjene zublje, ki so dosegli obrobje letoviškega mesta Marbella na Costi del Sol. (Foto: Reuters)

Gasilci si prizadevajo ustaviti širjenje požara, a jim pri tem nagaja močan veter. Vso noč je na terenu gasilo okoli 250 gasilcev, na pomoč pa so jim priskočili tudi vojaki. Pri gašenju je sodelovalo še 17 letal. Požar je izbruhnil v četrtek popoldan v bližini Malage, po zadnjih podatkih pa je požar prizadel okoli 1000 hektarjev površine. Zaradi močnega vetra se je požar širil neverjetno hitro. Gasilci upajo, da bo veter kmalu ponehal in zamenjal smer.

Požar v Španiji

Več tisoč ljudi je moralo zapustiti svoje domove. (Foto: Reuters)

Letošnje poletje sta Španijo prizadela dva zelo velika požara, eden na severu Katalonije, drugi na Kanarskih otokih.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6807