Hrvaški gasilci imajo še vedno polne roke dela

Datum 29.8.2012 10:42:48 | Kategorija: Evropa

Na Jadranu so še vedno aktivni štirje požari, trije pa so lokalizirani in pod nadzorom gasilcev. Sicer je zgorelo že več sto hektarjev gozdov, travnikov in nizkega rastlinja.
Gašenje gozdnega požara

(Foto: Reuters)

Na Dolgem otoku so požar pogasili včeraj malo po 17. uri. Zgorelo je 32 hektarjev, pri gašenju pa so gasili s pomočjo dveh letal canadair in letalom air tractor. Požar pri Smokovićih pri Zadru so pogasili sinoči ob 22.30. Zgorelo je manj kot hektar trave in nizkega rastlinja. Tudi ta požar so gasili s tremi letali, ponoči pa so ga nadzirali.

Na otoku Čiovo so požar lokalizirali sinoči okoli 22. ure. Zgorelo je 15 hektarjev površin, pri gašenju pa je sodelovalo 90 gasilcev z 20 vozili in helikopter, namenjen gašenju. Včeraj okoli 13. ure je zagorelo tudi na otoku Pag, v slabih štirih je gasilcem ogenj uspelo spraviti pod nadzor.

Še vedno pa je aktiven požar pri Peruči, vendar pa naj bi ga imeli gasilci pod nadzorom. Tudi tu je bilo skoraj 90 gasilcev z 21 vozili. Aktiven je tudi požar pri naselju Satrić v občini Hrvace pri Sinju.

Prav tako pa imajo hrvaški gasilci pod nadzorom tudi požar na polotoku Pelješac. Ponoči so ga še naprej gasili in sanirali škodo. Skupaj je na polotoku zgorelo 300 hektarjev borovega gozda. Pri gašenju sta sodelovala 2 canadaira.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6800