"Gasilec je tam zato, da pomaga. Ni pa kriv, da se je to zgodilo."

Datum 25.8.2012 21:50:09 | Kategorija: Slovenija

Pri akciji po nesreči z balonom so sodelovali številni reševalci in gasilci; oboji morajo skoraj vsak dan posredovati ob tragičnih nesrečah in to jih seveda prizadene.
O tem se je ekipa Televizije Slovenija pogovarjala z gasilcem ljubljanske gasilske brigade. "Ekipe nujne medicinske pomoči tečejo proti nam, skupaj s prvimi prostovoljci. Imobilizacije, pokrivanje z dekami, prebadanje ponesrečencev z iglami, povijanje ..." Tako se v zapisu na blogu eden izmed gasilcev, ki so pomagali pri reševanju, spominja četrtkove balonarske nesreče.

Pri reševanju pa je pomagal tudi gasilec Jernej Pance, ki je tisto jutro ravno prišel domov iz nočne izmene, ko so ga poklicali s prostovoljne enote Ljubljana Vič. Pomagati je bilo treba takoj, za utrujenost takrat ni bilo časa, pravi.


Petra Prešeren, TV Dnevnik

VIDEO
Reševalec, gasilec ... človek.
http://img.rtvslo.si/_up/upload/2012/08/25/64907238_resevalci.jpg"); background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; background-position: 50% 50%; background-clip: border-box; background-origin: padding-box; background-size: 628px 380px; height: 380px; width: 628px;" class="com_player_image">
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6793