Zaradi požara zaprti železniška proga in avtocesta med Trstom in Benetkami

Datum 21.8.2012 13:05:14 | Kategorija: Evropa

Zaradi požara, ki je izbruhnil v okolici Trsta, so ustavili železniški promet med tem obmejnim mestom in Benetkami, za nekaj časa pa so zaprli tudi avtocesto. Medtem ko je promet po njej že stekel, vlaki še vedno stojijo.
Železniška postaja v Italiji

Zaradi požara so vlaki obstali. (Foto: Reuters)

Obsežen požar, ki je izbruhnil na strmem gozdnatem območju v bližini Sesljana nedaleč od Trsta, povzroča hude težave v prometu. Zaradi ognjenih zubljev je ustavljen železniški promet med Trstom in Benetkami, nekaj časa pa je bil prepovedan tudi promet po avtocesti v smeri Benetk. Italijanske železnice so dale potnikom na voljo več avtobusov.

S požarom se poleg gasilcev na terenu borijo tudi prostovoljci, v boj proti ognjenim zubljem pa so poslali tudi dva helikopterja.

O sedmih požarih poročajo tudi iz Kalabrije na jugu Italije, kjer plameni divjajo v naravnem gorskem parku Sila. Gori tudi v Liguriji, kjer so ognjeni zublji uničili šest hektarjev gozda nedaleč od Genove. Tudi tu se z ognjem borijo letala in helikopterji.

Gozdni požar

V ponedeljek so našli truplo gozdarja, ki je umrl med gašenjem. (Foto: Thinkstock)

Požari so v Italiji že zahtevali tudi žrtve. V ponedeljek so našli truplo nekega gozdarja, ki je sodeloval pri gašenju požara v pokrajini Avellino v regiji Kampanja na jugu Italije. Iz Kampanje so v ponedeljek poročali o več kot 60 požarih.

Hudi požari sicer Italijo ob suši in vročini pestijo že tedne.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6778